Uniwersytet w Białymstoku przygotował filmową bazę swoich ekspertów – cykl filmów pod wspólnym tytułem "Co ja tu robię?". Wśród 40 naukowców z całej uczelni znaleźli się także przedstawiciele Wydziału Biologii UwB. Projekt powstał dzięki dofinansowaniu ze strony MEiN w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki". Głównym celem projektu jest zaprezentowanie potencjału uczelni w zakresie różnorodnych dyscyplin naukowych. Naukowcy pracujący na UwB często występują w roli komentatorów aktualnych wydarzeń, ekspertów medialnych, prelegentów, rzeczoznawców i popularyzatorów nauki przekazując swoją wiedzę otoczeniu.
Wydział Biologii w projekcie reprezentują trzech przedstawiciele: prof. dr hab. Andrzej Stefan Górniak, prof. dr hab. Mirosław Ratkiewicz oraz dr Marek Bartoszewicz.
Prof. dr hab. Andrzej Stefan Górniak - Filmowa baza ekspertów Uniwersytetu w Białymstoku
Prof. dr hab. Mirosław Ratkiewicz - Filmowa baza ekspertów Uniwersytetu w Białymstoku
Dr Marek Bartoszewicz - Filmowa baza ekspertów Uniwersytetu w Białymstoku
Wszystkie filmy można znaleźć na stronie https://ekspert.uwb.edu.pl/ Nagraniom towarzyszą opisy zainteresowań badawczych naukowców, informacje o najważniejszych, w kontekście transferu wiedzy, publikacjach czy opracowaniach ich autorstwa.
Więcej informacji na stronie internetowej Uniwersytetu w Białymstoku. Zapraszamy!
Strona internetowa powstała w ramach projektu „Nowoczesny Uniwersytet dostępny dla wszystkich”
(umowa nr POWR.03.05.00-00-A007/20) realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
©2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.