
Marek Bartoszewicz
- E-mail:
- Phone:
- room:
- godziny konsultacji:
- mbartosz@uwb.edu.pl
- (85) 738-83-84
- 3063
- piątki 10.30-12.00
- E-mail:mbartosz@uwb.edu.pl
- Phone:(85) 738-83-84
- room:3063
- godziny konsultacji:piątki 10.30-12.00
Research:
- food microbiology (Bacillus cereus and related species)
- taxonomy and systematics of Bacillus cereus sensu lato bacteria
- real-time RT-PCR in virulence gene expression analyses
Didactics:
- Basic microbiology, Food microbiology, Clinical microbiology (virology), Basics of virology, Molecular techniques in microbiology
Methods:
- PCR, real-time RT-PCR, nested- and semi-nested PCR
- DNA sequencing
- capillary electrophoresis
- pulse-field gel electrophoresis (PFGE)
- genotyping (RAPD, RFLP, PCR-RFLP)
- plasmid profiling
- optical microscopy (phase contrast, fluorescence)
- classical microbiological examination of water and food products
- DNA cloning and transformation
PhD thesis:
- Polymorphism and life cycle of selected members of Bacillus cereus sensu lato [2011]
Profile on Research Gate website.
KOORDYNATOR PRZEDMIOTÓW:
Bezpieczeństwo i higiena żywności [PDF]
Podstawy wirusologii [PDF]
Techniki molekularne w mikrobiologii [PDF]
Mikrobiologia żywności [PDF]
MASZ CIEKAWE ZDJĘCIA LUB INTERESUJĄCE INFORMACJE PRZYRODNICZE?
Wyślij je na stronę internetową Wydziału Biologii.